Tiedote, Jyväskylä 12.1.2005. Julkaisuvapaa klo 15.


Kalevi Hemilä maa- ja metsätalousministeriön valtiosihteeriksi

Valtioneuvoston pitäisi mielestäni nimittää maa- ja metsätieteiden tohtori Kalevi Hemilä maa- ja metsätalousministeriön poliittiseksi valtiosihteeriksi.

Hemilä on toiminut pitkäaikaisena maatalousministerinä ja ministeriön kansliapäällikkönä ennen siirtymistään Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n toimitusjohtajaksi. Vielä syksyllä Hemilä oli lähdössä mukaan MTK:n puheenjohtajaehdokkaaksi saatuaan pohjoiselta tukialueelta 30 eri ihmisen yhteydenotot ja pyynnöt.

Euroopan unionin laajentuminen on asia, jonka merkitystä Suomessa ei ole vielä täysin ymmärretty. Elinkeinoelämämme ja maataloutemme kohtalonkysymys on, miten pieni ja Manner-Euroopasta katsoen kaukainen Suomi pärjää kilpailussa. Kalevi Hemilä hallitsee maatalousasiat, elintarviketeollisuuden tarpeet ja Euroopan unionin byrokratian kiemurat kuin omat taskunsa. Hemilällä on myös vahva tuntemus kansainvälisten asioiden hoitamisesta ja hänellä itselläänkin on kokemusta ministeriön poliittisesta ohjauksesta ja EU-tason neuvotteluista.

Maa- ja metsätalousministerin salkku on yksi keskustan tärkeimmistä ministerinpaikoista. Siksi ministerin työpariksi valtiosihteerin tehtävään pitäisi nimittää henkilö, joka oman kokemuksensa, koulutuksensa ja työpanoksensa ansiosta kykenee vaalimaan täysipainoisesti Suomen etuja. Nimittämällä maa- ja metsätieteiden tohtori Kalevi Hemilää valtiosihteeriksi valtioneuvosto toimisi viisaasti Suomen maatalouden etujen puolesta.

PETRI NEITTAANMÄKI
kansanedustaja (kesk.)
Jyväskylä

Lähetä palautetta kirjoitukseen täältä.