Julkaistu Keskisuomalaisessa 28.9.2006.


Kiitos nelostiestä kuuluu kaikille

Hallituksen ensi vuoden talousarvio sisältää määrärahan nelostien Lusi-Vaajakoski-välin peruskorjaamisen aloittamiseen. On erinomainen asia, että Keski-Suomea jo pitkään vaivannut tieosuus saadaan nyt vihdoin kuntoon.

Aivan kuten päätoimittaja Erkki Laatikainen kirjoittaa (16.9.), on tiehankkeen käynnistäminen todella myönteinen uutinen Keski-Suomelle. Pitää myös muistaa, että etelästä pohjoiseen kulkevan nelostien kunnolla on suuri merkitys monelle muullekin maakunnalle, tuhansille yrityksille ja sadoille tuhansille ihmisille.

Nelostien kunnosta on kannettu huolta Etelä-Suomesta Lappiin saakka. Voidaan siis sanoa, että hankkeen aloittaminen on ilouutinen koko Suomelle.

Laatikainen kirjoitti, että Lusi-Vaajakoski-hankkeen aloittamisesta olisi sovittu eräiden keskustan ja sosialidemokraattien eduskuntaryhmien kansanedustajien kesken jo viime vuoden syksyllä. Laatikainen osoittaa myös kiitoksensa tiehankkeen käynnistymisestä pääosin kahdelle keskisuomalaiselle kansanedustajalle.

Moni on lukenut Laatikaisen kirjoitusta hämmentyneenä. Päätoimittaja ohittaa kirjoituksessaan täysin sen tosiasian, että eduskunnassa Lusi-Vaajakoski-hanketta ovat olleet ajamassa yhdessä tuumin kaikki Keski-Suomen kansanedustajat.

Työ nelostien hyväksi on ollut yhteistyötä, johon ovat osallistuneet monet tahot. Kansanedustajien lisäksi hanketta ovat puskeneet eteenpäin nelostien varrella sijaitsevat kunnat, yrittäjät sekä kaikki maakuntaliitot Lahdesta Rovaniemelle.

Valtion budjetin rahoista eivät päätä yksittäiset kansanedustajat kabineteissaan, kuten asian laita on ehkä ollut joskus menneisyydessä. Pidämme Lusi-Vaajakoski-välin saamista budjettiin työvoittona ja kiitoksen siitä ansaitsevat kaikki asian puolesta työtä tehneet.

Seuraava tavoitteemme on nelostien kehittäminen Jyväskylästä pohjoisen suuntaan Pihtiputaalle ja sieltä eteenpäin Ouluun aina Rovaniemelle saakka. Onnistuaksemme tässä tarvitsemme jälleen kaikkien tahojen yhteisiä ponnisteluja.

PETRI NEITTAANMÄKI
Keski-Suomen kansanedustajien pj.
Jyväskylä

Lähetä palautetta kirjoitukseen täältä.