Tiedote 20.9.2008. Julkaisuvapaa.


Katse europarlamentti- ja eduskuntavaaleihin

Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyin siihen lopputulokseen, että en asetu tällä kertaa ehdokkaaksi syksyn kunnallisvaaleissa Jyväskylän kaupungissa, vaan keskityn työhöni Euroopan parlamentin jäsen Hannu Takkulan erityisavustajana.

Tässä tehtävässä työsarkaa riittää, sillä Brysselissä, Strasbourgissa ja eri puolilla maata tehtävän perustyön lisäksi toimin Takkulan äskettäin perustetun tukiyhdistyksen, Vahva Suomi yhdentyvässä Euroopassa ry:n, puheenjohtajana. Seuraavat europarlamenttivaalit järjestetään jo ensi vuoden kesäkuussa. Niissä vaalipiirinä on koko maa.

Lisäksi henkilökohtaisena tavoitteenani on pyrkiä viettämään mahdollisimman paljon aikaa perheeni kanssa, johon syntyi kesällä viides jäsen, Aurora-tytär.

Kunnallisvaaliehdokkuuden lisäksi olen pohtinut myös muutoin oman poliittisen urani tulevaisuutta. Liityin Suomen Keskustan jäseneksi 16-vuotiaana vuonna 1991. Sen jälkeen olen toiminut kaksitoista vuotta Jyväskylän kaupunginvaltuustossa, kahdeksan vuotta kansanedustajana ja useita vuosia lukuisissa muissa luottamustehtävissä.

Olen nyt 33-vuotias, joten minulla pitäisi olla vielä työuraa jäljellä runsaat kolmekymmentä vuotta. Näihin vuosiin voisi mahtua vielä jokunen vuosi politiikassakin.

Olen käynyt keskusteluja tukijoideni kanssa ja päätynyt niiden perusteella lupaukseen, että en sulje pois ehdokkuutta seuraavissa, vuonna 2011 järjestettävissä eduskuntavaaleissa.

Työtehtäväni Euroopan parlamentissa ovat avartaneet maailmankuvaani ja synnyttäneet jonkinasteisen houkutuksen lähteä vielä hahmottelemaan uutta, parempaa suuntaa niin omalle maakunnalleni kuin laajemmin Suomelle, Euroopalle ja koko maailmalle.

Lopullisten johtopäätösten aika on kuitenkin myöhemmin.

PETRI NEITTAANMÄKI
Jyväskylän kaupunginvaltuutettu,
Keski-Suomen maakuntavaltuutettu
Jyväskylä

Lähetä palautetta kirjoitukseen täältä.