Julkaistu Suomenmaassa 27.8.1999


Ei ilmoitusta, ei kuulijoita

Ilta-Sanomat kertoi tiistaina esivaaliehdokas Paavo Väyrysen epäonnistuneesta Keski-Pohjanmaan Kokkolan vaalitilaisuudesta.

Epäonnistumiseen johtaneista syistä on syytä todeta vielä seuraavaa.

Allekirjoittanut lähetti maakunnassa ilmestyvään Keskipohjanmaa -lehteen ilmoitusaineiston sähköpostilla saman käytännön mukaisesti kuin kaikkiin muihinkin lehtiin jo viime viikon keskiviikkona 18.8.

Ilmoituksen julkaisupäiväksi oli merkitty lauantai 21.8. Sähköposti sisälsi myös kaikki tarvittavat julkaisutiedot, kuten ilmoituksen koon ja laskutusosoitteen sekä allekirjoittaneen yhteystiedot.

Jälkikäteen saimme tietää, ettei lehti ollutkaan julkaissut ilmoitusta. Asiaa tiedustelleelle erityisavustaja Ossi Martikaiselle kerrottiin julkaisematta jättämisen syyksi, että tilaajan olisi tullut "erikseen varmistaa ilmoituksen julkaiseminen".

Sitä vain ihmettelen, miksi lehti ei ottanut yhteyttä torstaina tai perjantaina, jos ilmoituksen julkaisemiseen liittyi jotakin epäselvyyttä.

Se, että tilaisuuden pitämiseen varatun paikan ovet olivat vielä tämän lisäksi "säpissä", ei onneksi tällä kertaa aiheuttanut lisäongelmia. Kun tilaisuudesta ei ollut julkaistu ilmoitusta, ei paikalle ollut eksynyt yhtään kuulijaakaan. Ainakin tässä suhteessa oli siis "onni onnettomuudessa".

Toivottavasti Keski-Pohjanmaalla järjestettävä uusi esivaalitilaisuus onnistuu käytännön järjestelyiden osalta ongelmitta.

PETRI NEITTAANMÄKI
kansanedustaja
Jyväskylä