Tiedote, Helsinki 4.6.2006. Julkaisuvapaa klo 12.


Korhonen ja Rantakangas keskustan johtoon

Kansanedustaja Petri Neittaanmäki ja Euroopan parlamentin jäsen Hannu Takkula tukevat Jarmo Korhosen valintaa Keskustan uudeksi puoluesihteeriksi.

- Korhonen on nykyisessään työssään osoittanut konkreettisella tavalla, että hänellä on tällä hetkellä parhaimmat edellytykset hoitaa puoluesihteerin tehtävä menestyksekkäästi, Neittaanmäki ja Takkula toteavat kannanotossaan.

Heidän mukaansa ensi viikolla Keskustan juhlapuoluekokouksessa valittavalla puoluesihteerillä ei ole aikaa harjoitteluun, kun yhdeksän kuukauden päästä käydään jo eduskuntavaalit.

- Vaalikampanjan vetämiseen tarvitaan nyt parhaimmat voimat, Neittaanmäki ja Takkula sanovat.

Neittaanmäki ja Takkula haluavat, että Keskustan varapuheenjohtajistossa jatkaisi kansanedustaja Antti Rantakangas. Puolueen varapuheenjohtajana Rantakangas on profiloitunut parhaiten.

- Hän on uskaltanut nostaa monia puolueen peruskannattajakunnalle tärkeitä asioita ajankohtaiseen keskusteluun, Neittaanmäki ja Takkula arvioivat.

Neittaanmäen ja Takkulan mukaan jokaisen poliittisen liikkeen on aika ajoin pysähdyttävä miettimään omaa tilaansa: mistä on tultu ja mihin ollaan matkalla. Erityisen tärkeää on miettiä liikkeen oikeutusta ja tehtävää sekä niitä arvoja, jotka ohjaavat päätöksentekoa. On kysyttävä, kenen asialla olemme tai keiden tarpeista ja toiveista politiikkamme nousee. Pelkkä kysymysten esittäminen ei riitä; on haettava myös vastauksia. Ei myöskään riitä, että puolueen ohjelmassa vakuutetaan vain meidän omaavan parhaan aatteen ja arvosisällön. Niillä ei ole mitään merkitystä, jos äänestäjät eivät niitä huomaa. Kyky tehdä aatteista ja arvosisällöstä sellaiset, että ne näkyvät myös äänestäjille on ydinkysymys.

- Tämä vaatii puolueen johdolta kykyä ja taitoa. Parhaimmat edellytykset tähän tällä hetkellä on Jarmo Korhosella ja Antti Rantakankaalla, Neittaanmäki ja Takkula toteavat.

PETRI NEITTAANMÄKI
kansanedustaja (kesk.)
Jyväskylä

HANNU TAKKULA
Euroopan parlamentin jäsen (kesk.)
Rovaniemi

Lähetä palautetta kirjoitukseen täältä.