Julkaistu Keskisuomalaisessa 9.6.2006.


Ajamme veronmaksajien etua

Sähköteknikko Aarre Päri kirjoittaa otsikolla "Poliitikot sekoilevat" Jyväskylän Energian Keljonlahden voimalaitoshankkeesta (Keskisuomalainen 5.6.). Meidän kaupunginvaltuutettujen ja kansanedustajien velvollisuus on hankkia riittävät ja perusteelliset selvitykset päätökselle, joka on Jyväskylän seutukunnan historian merkittävin energiapoliittinen ratkaisu. Me allekirjoittaneet valtuutetut ja kansanedustajat ajamme nimenomaan jyväskyläläisten veronmaksajien ja kuluttajien etua vaatiessamme vertailukelpoiset laskelmat kahden voimalaitosvaihtoehdon, Rauhalahti II:n ja Keljonlahden välillä.

Pyynnöistä huolimatta vertailukelpoisia laskelmia ei ole saatu. Herääkin kysymys, miksi ei? Kysymyksessä on sentään ainakin 200 miljoonaa euroa maksava jättihanke, jonka kannattavuudesta ja riskeistä muidenkin vastuullisten valtuutettujen luulisi olevan kiinnostuneita.

Päri ja mainitsemansa "laajat kyläläisten joukot" epäilevät, että kansanedustajat saisivat Fortumilta ja sen sisaryrityksiltä vaalitukea ja siksi "ajavat näin voimakkaasti pörssiyhtiö Fortumin etua". On todettava, että Aarre Päri ampuu täydellisesti harhaan väitteissään.

Väitteet vaalituesta tämän asian yhteydessä ovat loukkaavia ja sitä samaa "pärinää", jota aiemminkin olemme saaneet Päriltä lukea. Pärin kirjoitus on epäasiallinen, harhaanjohtava ja vihjailee asioihin, jotka ovat totuudenvastaisia.

Matti Kangas (vas.)
Reijo Laitinen (sd.)
Petri Neittaanmäki (kesk.)
Kalevi Olin (sd.)
Aila Paloniemi (kesk.)
Ahti Vielma (kok.)

Lähetä palautetta kirjoitukseen täältä.